• Translate


  • 0800 30 20 50

    Години роботи

    Методи доставки:

    Доставка кур`єром

    30

    Позволяет вам установить фиксированную ставку на доставку.

    Самовивіз

    Позволить клиентам забирать заказы самостоятельно. По умолчанию, при использовании самовывоза, базовые налоги будут рассчитаны независимо от адреса пользователя.

    Історія пива

    Історія пива – широкий і неймовірно захопливий предмет, і заслуговує значно більшої уваги, ніж їй приділяють зараз. В загальному ми сподіваємося, що зможемо накреслити основні лінії, на які надалі притомно накладатимуться деталі.


    Історія починається десь  за 22 тис. років до нашої ери. Із завершенням льодовикового періоду і зміною клімату на Середньому Сході, на територіях сучасного Курдистану, який стає більш придатним до життя. Оселившись  на цих землях, люди починають збирати дикорослі рослини і трави, як джерело поживних речовин. У  Габеклі – Тепе знайшли хімічні свідчення того, що люди могли варити пиво з диких трав ще за 15 тисяч років до нашої ери. Наші пращури відбирали найкращі насінини і , засіваючи їх з року в рік , вивели з них ячмінь і пшеницю, а самі перетворилися на фермерів і пивоварів.


    Ці селекційні трави давали врожай великим, багатим на крохмаль зерном, придатним для приготування страв і напоїв. Перші сорти пшениці містили високу кількість липкого протеїну, що зветься глютен, і завдяки йому заквашений хліб отримує свою структуру, а деякі види зернових уже за тих часів можна було вимолотити з жорстких плівок, що надзвичайно важливо для приготування доброго хліба. А от тогочасний солод містив глютену менше, що потягнуло за собою тогочасний розподіл: пшениця – для хліба, ячмінь – для пива.


    Останні знахідки свідчать, що саме в цей час пиво варили в Центральному Китаї, спочатку з рису, а потім, одночасно з цивілізаційним розвитком Близького сходу, з ячменю і сорго.
    Достеменно невідомо як винайшли процес затирання – процес, під час якого ензими перетворюють крохмаль на цукор. Існує думка, що перше солодження мало на меті зберігання зерна і підвищення його харчової цінності. А коли щодня їсти одне й те саме, можна збожеволіти від одноманітності, то ж  хтось додумався урізноманітнити щоденну кашу, використавши солод і гарячу воду. Такий «суп»  виходив солодким, подібним до швидкорозчинних каш з горішками і родзинками.


    Дослідники спираються на науковий підхід, зауважують, що пиво було помічним способом для того, щоб допомогти людям домовлятися між собою у містах – неприродно великих скупченнях людей на той час.

    Та і сьогодні, безумовно, завдяки пиву у містах значно легше і приємніше жити.

    Богині пива

    Нінкасі – шумерська богиня, яка описується в міфології як торець насолоди – пива. Вся  захоплююча історія виведена клинописом на глиняних табличках, появу яких археологи датують 1800 роком до н.е. Глава «Гімн Нінкасі» - ціла поема про приготування пива.

    Його рецепт містить такі інгредієнти: вода, баппір (так званий ячмінний «пивний хліб» з запашними травами, двічі спечений, застосовуваний в якості сухої закваски), виноград, мед. Докладно описується сам процес пивоваріння, зціджування (примітивної фільтрації), а також пиття і супроводжуючого його завату.


    Хатхор - Виглядала вона дивовижно - як небесна корова. Одного разу Ра скористався її розташуванням до себе, щоб винищити рід людський, який, бачте, недолюблював Його Верховенство. Перетворившись на левицю, Хатхор з неконтрольованою люттю стала вбивати людей. Від такого типового хоррора Ра прийшов в жах, але левицю вже було не зупинити: вона пообіцяла закінчити місію, тільки прикінчивши всіх і випивши всю людську кров.

    Тоді Сонце пішов на хитрість - звелів зварити 7000 бочок пива і додати в нього червону охру. Вийшов напій, який нічим не відрізняється від крові. Його розлили в пустелі, де безчинствувала Хатхор, і пастка спрацювала. Левиця нарізалась пива до того, що перестала розрізняти людей і предмети.

    На цьому бійня припинилася, а Ра заснував щорічне свято, в честь якого жителі Єгипту підносили його дочці пиво. З тих пір Хатхор вважається богинею пива, володаркою сп'яніння.

    Пиво і музика

    Учені Вільного університету Брюсселя довели, що ви можете поліпшити сприйняття смаку і аромату пива, правильно підбираючи музичний супровід до того чи іншого сорту. «Мелодійний глютамат» пропонують використовувати в якості емоційного впливу на споживача. На основі даних, отриманих в результаті проведеного дослідження, в якому взяло участь понад 200 добровольців, команда дослідників під керівництвом бельгійського психолога Феліппе Рейносо Карвалью склала ідеальні пари стилів музики і сортів пива.

    Music-пейрінг не є чіткою інструкцією для меломанів-аматорів пива, а просто показує нові можливості для отримання насолоди. Наприклад, відчути особливість амбер елів, пілснерів і фруктових сортів пива, на думку Ф.Карвалью, допоможе інструментальна класична музика, в якій є фортепіано і флейта. Крім того, прекрасним супроводом до цих сортів будуть пісні ліверпульської четвірки The Beatles.

    Духові, струнні, смичкові і щипкові інструменти підкреслюють гіркоту охмеленного пива. Також, згідно з висновком психологів, IPA і APA «добре йдуть» під треш-метал групи Exodus або під Do not Worry, Be Happy Боббі МакФерріна. Міцне пиво з високою щільністю і пронизливим ароматом пропонують пити як по нотах пісень Take On Me норвезької рок-групи A-HA і Tainted Love британського сінті-поп дуету Soft Cell. Кислі і терпкі бельгійські Ламбік і Гозе найкраще поєднуються з Hairspray Queen американської рок-групи Nirvana або King Rocker британської Generation X.

    Власникам пивних закладів можна озброїтися новим інструментом маркетингу, але тільки в тому випадку, якщо всі гості будуть замовляти один сорт пива. А це неможливо ні в одному барі Всесвіту.

    Тренування з пивом ? не міф

    Якщо твоє улюблена вправа лежун - лежачий, а дорога дружина все частіше натякає, що «вже не промацуються твої колись залізобетонні квадріцепси, рельєф зубчастих м'язів не вражає, та й трицепс вже не той … в загальному, милий, тіло саме себе не накачає … » - треба реагувати.

    Почни займатися з малого - купи скляну гантелю-келих, залийте в неї 720 мілілітрів улюбленого пива з Beer Set . Набір кубиків на животі не накачаєш, але один знатний куб при старанності отримати зможеш!

    Переконай дружину, що сучасні фітнес-тенденції націлені на виховання тіла зсередини і для початку ти натренуєш всі життєво важливі органи (на шляху прямування пива від входу до виходу).

    Помітивши її недовіру, продемонструй серйозність намірів, приділивши увагу і техніці підняття гантелі. Попроси поспостерігати, як напружуються твої дельти, як почнуть промальовуватися тріцепси та трапецієподібні мязи і окреслюється силует грудних «шин». Тримай ритм, роби підняття ваги з однаковою амплітудою.

    Дотримуйся градус (підйому)! Щоб уникнути жартів про перекачану праву руку, працюй відразу з двома скляними снарядами, поперемінно підносячи до рота то одну, то іншу гантель.

    «Джентельмени» — легенда британської пивної культури.

    Виконуючи замовлення Пірсона  одного з головни персонажів фільму), бармен смикає за ручку пивного крана, на якому красується напис Gritchie English Lore, і в пінту ллється густий світло-каштановий ель зі смаком карамелі, меду і апельсинового мармеладу – «дитя» власної броварні Гая Річі «Gritchie Brewing Company».

    Принцип роботи «Gritchie» - «від зерна до келиха»: пивоварня має власне джерело води, на фермі Ешгрув, самостійно вирощує ячмінь Maris Otter, пишається тим, що використовує англійськьки традиційни міль. Основа філософії, яку вклав у пивоварню знаменитий власник, - знання, звичаї і традиції Англії, що передаються з вуст в уста з покоління в покоління.

    І на самому виробництві, і в пиві «Gritchie» об'єднуються англійські фольклорні та релігійні традиції. Наприклад, ферментери (ємності для бродіння) названі в честь чотирьох архангелів Михаїла, Гавриїла, Рафаїла і Уріїла. У лінійці пивоварні 6 регулярних Lore-сортів: англійська Пейлі ель «English Lore» не випадково саме він з'явився в «Джентльменах» - демнстація традиції не туристичної  Англії.

    Для зйомок фільма режисер вибрав класичний, істинно англійський паб «The Princess Victoria», існуючий в районі Шепердс-Буш (Лондон) з 1829 року. Передня частина пабу, колись була трамвайною зупинкою, тепер там гарний сад з терасою. На першому поверсі знаходиться величезний зал в вікторіанському стилі - з темною палітрою кольорів, важкими меблями, вітражами, блискучими люстрами і великими картинами, більшість з яких - ботанічні принти Адама Елліса, замасковані під вінтаж. Саме в «Принцесі Вікторії» наркобарон Міккі Пірсон замовляє ель з яйцем на початку фільму, тут же він розмовляє з кримінальним авторитетом «Сухим оком».

    Невід'ємна частина культури Британії і данина традиціям англійців - проводити час в питних закладах - тавернах, ель-хаусах, пабах. Вони були центрами суспільного життя, місцем відокремлених роздумів, зустрічей з друзями, укладення угод, платформою для обговорення новин, спортивних подій. Тому англійське кіно без пабу, як пінта без пива - може бути красивим, але неповним, позбавленим смаку та стилю.


    І на кінець куди без них, маринованих яєць які фігурують в фільмі при пінті пива. Саме мариновані яйця в банках у вигляді безкоштовної закуски до пива відвоювали собі місце на барних стійках.

    По-перше, вони довше зберігалися без холодильника, по-друге, своє хитре діло здійснював «диявольський» маринад - викликав спрагу, отже, гість методично замовляв більше елю. Таким чином, «бонус» до пива працював на власників пивних закладів. І успішно продовжує це робити.



    beerset