• Translate


  • 0800 30 20 50

    Години роботи

    Методи доставки:

    Доставка кур`єром

    30

    Позволяет вам установить фиксированную ставку на доставку.

    Самовивіз

    Позволить клиентам забирать заказы самостоятельно. По умолчанию, при использовании самовывоза, базовые налоги будут рассчитаны независимо от адреса пользователя.

    Історія пива

    Історія пива – широкий і неймовірно захопливий предмет, і заслуговує значно більшої уваги, ніж їй приділяють зараз. В загальному ми сподіваємося, що зможемо накреслити основні лінії, на які надалі притомно накладатимуться деталі.


    Історія починається десь  за 22 тис. років до нашої ери. Із завершенням льодовикового періоду і зміною клімату на Середньому Сході, на територіях сучасного Курдистану, який стає більш придатним до життя. Оселившись  на цих землях, люди починають збирати дикорослі рослини і трави, як джерело поживних речовин. У  Габеклі – Тепе знайшли хімічні свідчення того, що люди могли варити пиво з диких трав ще за 15 тисяч років до нашої ери. Наші пращури відбирали найкращі насінини і , засіваючи їх з року в рік , вивели з них ячмінь і пшеницю, а самі перетворилися на фермерів і пивоварів.


    Ці селекційні трави давали врожай великим, багатим на крохмаль зерном, придатним для приготування страв і напоїв. Перші сорти пшениці містили високу кількість липкого протеїну, що зветься глютен, і завдяки йому заквашений хліб отримує свою структуру, а деякі види зернових уже за тих часів можна було вимолотити з жорстких плівок, що надзвичайно важливо для приготування доброго хліба. А от тогочасний солод містив глютену менше, що потягнуло за собою тогочасний розподіл: пшениця – для хліба, ячмінь – для пива.


    Останні знахідки свідчать, що саме в цей час пиво варили в Центральному Китаї, спочатку з рису, а потім, одночасно з цивілізаційним розвитком Близького сходу, з ячменю і сорго.
    Достеменно невідомо як винайшли процес затирання – процес, під час якого ензими перетворюють крохмаль на цукор. Існує думка, що перше солодження мало на меті зберігання зерна і підвищення його харчової цінності. А коли щодня їсти одне й те саме, можна збожеволіти від одноманітності, то ж  хтось додумався урізноманітнити щоденну кашу, використавши солод і гарячу воду. Такий «суп»  виходив солодким, подібним до швидкорозчинних каш з горішками і родзинками.


    Дослідники спираються на науковий підхід, зауважують, що пиво було помічним способом для того, щоб допомогти людям домовлятися між собою у містах – неприродно великих скупченнях людей на той час.

    Та і сьогодні, безумовно, завдяки пиву у містах значно легше і приємніше жити.

    beerset